ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Ένταξη σε τμήμα

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες 3-8 ατόμων, με μέσο όρο τα 5 άτομα. Τα τμήματα είναι ομοιογενή και ο κάθε μαθητής εντάσσεται με βάση τη βαθμολογία της προηγούμενης τάξης και ειδικά test κατάταξης, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Διάρκεια μαθήματος

Το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά με ένα δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε δύο ώρες στην αλλαγή μαθήματος. Δηλαδή το ημερήσιο πρόγραμμα ενός τμήματος, που κατά βάση αποτελείται από 4 ώρες, περιλαμβάνει ένα δεκάλεπτο διάλειμμα και όχι τέσσερα διαλείμματα.

Ενισχυτική διδασκαλία

Οι επιπλέον ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας, τα ολιγόλεπτα τεστ στην τάξη, τα φύλλα εργασίας, τα διαγωνίσματα των Κυριακών και οι πρόσθετες ασκήσεις των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές.

Πλατφόρμα εκπαίδευσης

Κωδικοί για πρόσβαση στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του φροντιστηρίου σκυτάλη που περιέχει σημειώσεις, πρόσθετο υποστηρικτικό υλικό, πλήθος ασκήσεων, δυνατότητα συνομιλίας με καθηγητές για επίλυση αποριών, υποδειγματικές λύσεις διαγωνισμάτων, βαθμολογία και ποικίλες άλλες εφαρμογές.

Ολοκληρωμένη σειρά βιβλίων

Ο κάθε μαθητής παραλαμβάνει την ολοκληρωμένη σειρά βιβλίων του φροντιστηρίου σκυτάλη, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, μετά την καταβολή των διδάκτρων του πρώτου μήνα. Επίσης, οι μαθητές της Γ Λυκείου, περιλαμβάνουν σε μορφή βιβλίου τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων παλαιότερων ετών, τα οποία δουλεύουν μεθοδικά με τους καθηγητές τους, ώστε να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων που θα αντιμετωπίσουν στις εξετάσεις.

Ατομικές συνεδρίες

Ατομικές συναντήσεις πραγματοποιούνται με την Υπεύθυνη Σπουδών, όπου οργανώνεται το Ατομικό Πρόγραμμα Μελέτης και Διαχείρισης Χρόνου του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Επισημαίνονται τεχνικές αποδοτικότητας και αυτενέργειας και παρακολουθείται στενά η πρόοδος με διορθωτικές ενέργειες, όπου κριθεί απαραίτητο.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Προσωπικός σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικά τεστ δυνατοτήτων πραγματοποιούνται ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές να επιλέξουν ομάδα προσανατολισμού και να γνωρίσουν τις αντίστοιχες σχολές.

Σεμινάρια

Πρωτοποριακοί κύκλοι σεμιναρίων με θέμα «Συνέντευξη με το Επάγγελμά μου» που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, όπου επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων συζητούν με τους μαθητές και λύνουν τις απορίες τους.

Υποτροφίες

Στα πλαίσια επιβράβευσης αριστούχων μαθητών αλλά και στήριξης της ελληνικής οικογένειας, λόγω της οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών, το Φροντιστήριο σκυτάλη προκηρύσσει κάθε χρόνο υποτροφίες παρακολούθησης μαθημάτων καθώς και πακέτα εκπτώσεων για ποικίλες ομάδες μαθητών και ομαδικές εγγραφές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά απευθυνόμενοι στη γραμματεία του Φροντιστηρίου καθώς και στην ιστοσελίδα www.scytale.gr.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων

Οι μαθητές έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούν χωρίς απουσίες τα μαθήματα που διενεργούνται καθώς και τις επιπλέον ενισχυτικές ώρες που παρέχονται από το φροντιστήριο σκυτάλη δωρεάν.

Απουσίες

Το ωράριο διδακτικών ωρών τηρείται αυστηρά. Σε περίπτωση δικαιολογημένης απουσίας του μαθητή θεωρείται αναγκαία η ενημέρωση του φροντιστηρίου από τον κηδεμόνα και ο μαθητής υποχρεούται να ζητήσει την ίδια μέρα την ύλη που διδάχθηκε στο τμήμα και τις εργασίες που έχουν δοθεί για το επόμενο μάθημα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κηδεμόνες ενημερώνονται για την απουσία του. Η εκπαιδευτική πρόταση του φροντιστηρίου σκυτάλη καθίσταται επιτυχής μόνο όταν οι μαθητές προσέρχονται επαρκώς προετοιμασμένοι στα μαθήματα και τα διαγωνίσματα του φροντιστηρίου.

Πρόγραμμα σπουδών

Με την έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς ανακοινώνονται τα μαθήματα που θα διδαχθούν σε κάθε τάξη με τις αντίστοιχες διδακτικές ώρες. Στην περίπτωση που συγκροτηθεί ιδιαίτερα ολιγομελές τμήμα (1 ή 2 μαθητές) το πρόγραμμα σπουδών αναπροσαρμόζεται.

Μαθήματα Ιουνίου (επαναληπτικά)

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται την εβδομάδα πριν από τις σχολικές εξετάσεις και οι ώρες που πραγματοποιούνται τον Ιούνιο δεν έχουν πρόσθετη επιβάρυνση. Στην περίπτωση που οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν την πραγματοποίηση συμπληρωματικών ωρών με τη μορφή ιδιαίτερου μαθήματος, οφείλουν να ενημερώσουν έγκαιρα τη Διεύθυνση.

Δημιουργία τμημάτων

Πέντε μαθητές είναι ο συνηθισμένος αριθμός μελών κάθε τμήματος. Η εκπαιδευτική πολιτική του φροντιστηρίου σκυτάλη έχει ορίσει ως μέγιστο αριθμό στο τμήμα τους οκτώ μαθητές, με την προϋπόθεση φυσικά ότι το επιτρέπει η ομοιογένεια τους. Βασικό κριτήριο για την κατάταξή των μαθητών αποτελεί το επίπεδο τους και δευτερεύουσας σημασίας κριτήρια είναι το σχολείο φοίτησης, οι υπόλοιπες τους υποχρεώσεις κλπ. Τέλος, αποτελεί δικαίωμα της Διευθύντριας Σπουδών να μεταβάλλει τη σύνθεση κάποιου τμήματος, ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αν αυτό κριθεί απαραίτητο για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού αποτελέσματος.

Συμπεριφορά

Οι μαθητές οφείλουν να είναι συνεπείς στο ωράριο των μαθημάτων. Οφείλουν επίσης να διατηρούν καθαρούς τους χώρους του φροντιστηρίου, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να υλοποιείται σε ιδανικές συνθήκες.

Ενημέρωση γονέων – κηδεμόνων

Η ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων των μαθητών μας πραγματοποιείται μέσω

- των δύο προγραμματισμένων τακτικών συναντήσεων που διενεργούνται κατά τη διάρκεια του έτους

- της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Διευθύντριας Σπουδών με τον κηδεμόνα

- της έκτακτης προσωπικής επαφής των κηδεμόνων με τους καθηγητές κατόπιν συννενόησης

- τηλεφωνικού αιτήματος του κηδεμόνα

- της πλατφόρμας του φροντιστηρίου

Το φροντιστήριο σκυτάλη θεωρεί απαραίτητη τη συχνή επικοινωνία των γονέων και κηδεμόνων με τους καθηγητές και τη Διεύθυνση του φροντιστηρίου γιατί αυτή η συνεργασία και η αγάπη για τα παιδιά, δρα καταλυτικά στην ψυχολογική υποστήριξή τους στον αγώνα για το μέλλον τους.

Διαγωνίσματα

Στην αρχή κάθε σχολικού έτους ανακοινώνεται το ετήσιο πρόγραμμα διαγωνισμάτων του φροντιστηρίου σκυτάλη, το οποίο αναρτάται στο χώρο του φροντιστηρίου και στην πλατφόρμα. Η συμμετοχή των μαθητών στα Διαγωνίσματα κρίνεται απαραίτητη καθώς αποκτούν εμπειρία και ευχέρεια στο γραπτό λόγο και συνηθίζουν στην αξιολόγηση της εκπαιδευτικής τους πορείας, έχοντας το πλεονέκτημα της έγκαιρης και άμεσης βελτίωσης. Οι υποδειγματικές λύσεις των θεμάτων εμφανίζονται μέχρι και μια μέρα μετά στην πλατφόρμα του φροντιστηρίου. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διορθώσουν τα γραπτά το αργότερο σε δεκαπέντε μέρες και στη συνέχεια τα παραδίδουν στους μαθητές αναλύοντας τα σχόλια – διορθώσεις και λύνοντας απορίες.

Στα πλαίσια προσομοίωσης των Πανελληνίων εξετάσεων, τα διαγωνίσματα που διεξάγονται αφού έχει ολοκληρωθεί η ύλη– για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – λαμβάνουν βαθμολογία από δύο (2) καθηγητές, - βαθμολογητές και σε περίπτωση μεγάλης απόκλισης των δύο βαθμολογιών, εμπλέκεται και τρίτος βαθμολογητής.

Η συμμετοχή των μαθητών στα Διαγωνίσματα είναι υποχρεωτική

Ιδιαίτερα μαθήματα

Κάθε μαθητής στο φροντιστήριο σκυτάλη έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα με κάποιον από τους καθηγητές του φροντιστηρίου.  Τα μαθήματα αυτά είτε προγραμματίζονται στην αρχή κάθε νέου σχολικού έτους ή κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αν έχουν έκτακτο χαρακτήρα. Οι γονείς και οι μαθητές, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Σπουδών για τον προγραμματισμό των μαθημάτων αυτών. Οι καθηγητές του φροντιστηρίου δεν έχουν δικαίωμα να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον σε μαθητές του φροντιστηρίου.

Ενισχυτικές ώρες διδασκαλίας

Οι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας που πραγματοποιούνται κατόπιν πρότασης της Διεύθυνσης Σπουδών σε συνεργασία με τον αρμόδιο καθηγητή, διενεργούνται δωρεάν και πάντα εκτός του ωρολογίου προγράμματος.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα καταβάλλονται μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Στην περίπτωση που σοβαροί λόγοι εμποδίζουν την έγκαιρη καταβολή των διδάκτρων, ο κηδεμόνας ενημερώνει τη Διεύθυνση και ορίζουν από κοινού μια νέα ημερομηνία.

Στο φροντιστήριο σκυτάλη δεν καταβάλλεται κόστος εγγραφής.

Στο φροντιστήριο σκυτάλη δεν καταβάλλονται δίδακτρα για το μήνα Ιούνιο, του οποίου το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με την εξεταστική περίοδο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση καθυστέρησης της πληρωμής, χωρίς προειδοποίηση, η Διοίκηση του Φροντιστηρίου έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση οποιουδήποτε έννομου δικαιώματός της.