σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

H ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Ability Award και την τρίτη θέση στην κατηγορία World Citizenship Competition στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Microsoft Imagine Cup 2015!

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, από 27 έως 31 Ιουλίου 2015. Η ομάδα του καθηγητή Χατζηλεοντιάδη αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Δέσποινα Ευθυμιάδου, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Μαυροδή και Βασιλική Μπίκια.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με την καινοτόμα εφαρμογή «Prognosis», μια εφαρμογή για smartphones που είναι δωρεάν και στόχος της είναι να αναλύει τον χρήστη (φωνή, κινήσεις) για την πρόγνωση της νόσου του Πάρκινσον.

Η εφαρμογή καταγράφει διάφορα στοιχεία (π.χ. αλλαγή στη φωνή, ύπαρξη τρόμου ηρεμίας (τρέμουλο), αλλαγή στον τρόπο γραφής μηνυμάτων, τρόπο βαδίσματος, ποιότητα ύπνου), έτσι ώστε να ελέγξει τα στοιχεία που συνδέονται με τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον.

Πηγή: e-daily.gr